Tässä viime viikolla valmistuneet työt. Huivi on ollut työnalla kesäkuusta lähtien, mutta vasta nyt valmistui.

Lanka on Linie 164, java color, puuvillan ja viskoosin sekoitetta. Lankaa oli 100 grammaa ja sen kaiken tähän neuloin. Kovin iso ei tästä tullut, mutta mahtuupa takin alle hyvin. Mallina oli Mustikkahuivi, joka on kuulemma perinnemalli Saarenmaalta. Helppo malli, mutta lankaa se söi melkoisesti. Tämä tuli omaan käyttöön ja on ainakin nyt tarpeeseen, sillä olen melkoisesa yskässä ja kurkku pitää olla lämpimänä, jotta tauti ei enää pahene.

Tämän kukan tein tytölleni, joka tarvitsee sitä kassinsa koristeeksi.

Hän valmistaa kassin kädentaitopajassa ja sai opettajalta ohjeen kukkaan, jotta virkkaisin sen. Lankana on 7veikka, mutta ohje oli niin monimutkainen, että eka kerros on siitä ja loput on omaa sävellystä. En kertakaikkiaan saanut siitä mitään tolkkua, mutta tyttö oli lopputulokseen ihan tyytyväinen ja se on pääasia. Koukku oli nro 4.

Elämä on ollut melkoista matalalentoa viime aikoina ja kunnon flunssa ei mitenkään ole helpottanut tilannetta. Kuluneella viikolla aloitimme viittomien opettelun ja se oli kyllä mielenkiintoista. Vielä on hoidettavia ekstra-asioita, mutta joskos ensi viikolla tulisi jo jotain tolkkua tähän elämään. Sattuneista syistä, joista osaan en ole mitenkään voinut vaikuttaa, tulevat kaksi viikkoa ovat hyvin työntäyteisiä. Toivottavasti sitten vähitellen vähän elämä rauhoittuu... Viikon kuluttua lauantaina lähden Seinäjoen Käsityömessuille, odotan reissua mielenkiinnolla. Toivottavasti messujen anti on hyvä! Ajatelkaa, mikä nautinto: koko päivä käsitöitten maailmassa (toki meno- ja paluumatkat bussissa neulon) ja seurana vielä joukko samanhenkisiä naisia.

Olin perjantaina yhdessä palaverissa Turun lähistöllä ja palaverin jälkeen suuntasin matkani Turun keskustaan. Kävin tietenkin käsityöputiikissa ja sen lisäksi vihdoinkin minulla oli aikaa etsiä käsiini Gullkrona Aurajoen rannalta, Nunnankadulta. Sieltä ostin itselleni kauan haaveilemani ohjeen Qvidi-Minan virkattuun takkiin. Olen vuosia sitten vieraillessani Ahvenanmaalla nähnyt yhden matkatoverin päällä tällä ohjeella tehdyn takin ja ihastuin siihen välittömästi. Hän kertoi takin tarinan ja päätin jo silloin, että kaivan sen mallin itselleni jostakin. Siitä on jo aikaa, kun minulle selvisi, mistä ohjeen saa, mutta vasta nyt pääsin sen hakemaan. Toivottavasti se päivä joskus valkenee, että takki on minulla päällä ja käytössä!!! Pitäähän ihmisellä olla unelmia :)

Mukavaa syksyn jatkoa kaikille ja pitäkää huolta itsestänne!