Vielä kaksi päivää ja sitten se tavallinen arki palaa tänne. Kolmella pienemmällä loppuu loma ja se siitä vapaasta aikataulusta sitten. Ei silti koko kesä ole vapaata ollut, kyllä kelloa ja kalenteria on välillä pitänyt tarkastella, mutta jotenkin tuo koulujen alkaminen aina on minulle se varsinaisen kesän päättymisen merkki. Syksy on jo ovella ja juuri tällä hetkellä tuolla ulkona sataa kunnolla. Sateen ropina verannan katolla ja pimeä piha, se on syksyä se. Mittarissa on kyllä vielä 16 astetta plussaa, eli ei vielä syksyn lämpötilaa ole, mutta kuitenkin.

Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, niin syksy tuo tullessaan vähän uusia tuulia. Käsityörintamalla hommat jatkuu, mutta ilmeisesti vähän vähemmässä määrin kuin alkuvuonna. Katsotaan, maltanko hillitä itseäni ;) Ykkösprojektiksi täytyy nyt ottaa täällä kotona raivaamisen, eikä tuo tarkoita ulkotöitä, vaan sisätyötä. Pitkään olen tuosta jo puhunut ja vähän ovat hommat edistyneet, mutta sarkaa on jäljellä vielä ja paljon. Lisäksi suunnittelen pientä remppaa, mutta sen toteutumisen varaan en kyllä laske ollenkaan... mutta katsotaan...

Huomenna esikoiseni täyttää 19 vuotta, tuntuu aivan uskomattomalta, kuinka nopeasti pikkupojasta on tullut iso mies. Tänään herkuttelimme kakulla hänen kunniaksi. Toisaalta on niin kaihoisaa, kun pienet kasvaa ja jättää taakseen lapsuuden, mutta toisaalta iloitsee, kun he kehittyvät ja kasvavat. On hienoa seurata, kun pienestä lapsesta tulee vähitellen aikuinen ja hän kantaa hienosti vastuunsa itsestään ja asioistaan. On upeaa olla tuollaisen nuoren äiti. Sitä olen kyllä itsekseni usein miettinyt, että koskakohan minä alan tuntea itseni niin vanhaksi, että minulla on täysi- ikäinen lapsi. Toki fyysisesti huomaa, ettei ole enää kaksikymppinen, mutta tuo päänuppi, se ei tajua oikeaa ikää, sillä mieleltäni en ole päivääkään yli kaksikymppinen... Toisaalta olen todella iloinen siitä, että tunnen itseni vielä nuoreksi! Vaikka numerot muuta väittää ;)

Pihalla kukat ovat melko komeassa kukassa, aioin illalla kuvata niitä, mutta tuo vesisade muutti suunnitelmia. Jos ei sade ole turmellut kukkiani, niin kuvia on tulossa lähipäivänä. Myös käsityösektorilla löytyy jotain kuvattavaa... ja uusia suunnitelmia löytyy... mihis sitä koira karvoistaan pääsee ;)

Oikein mukavaa alkavaa viikkoa teille kaikille!!!